Tardor no és només una de les estacions més boniques de l’any: també és fonamental, ja que ajuda a la naturalesa a fer una transició progressiva cap als mesos de fred. Un període en el qual hem de preparar a les nostres plantes, arbres i arbustos per a les baixades de temperatura; i en el qual hem de contemplar obligatòriament la poda de tardor. Una labor vital si volem ajudar a tots ells a sobreviure als rigors de l’hivern.

La poda de tardor cobra una importància crucial. No sols evita que, durant els mesos de fred, puguin trencar-se branques velles o malaltes amb el que això comporta. També facilita el nostre treball i ajuda al desenvolupament vegetal amb la volta del bon temps.

Si desitges realitzar podes de tardor al teu jardí pregunta pels nostres preus i ofertes, som arboristes certificats i comptem amb tota l’experiència, tècnica i eines per a assegurar la salut de les teves plantes, arbres i arbustos.

QUÈ HEM DE TENIR EN COMPTE PER A PODAR A LA TARDOR

Podar és infringir una ferida en qualsevol planta però en arbres i arbustos és especialment delicada. Un mal talli no sols pot danyar el creixement de la branca: pot arribar, fins i tot, a comprometre la salut de la planta ja que pot suposar un focus d’infecció o malaltia.

Per això, podar el jardí en qualsevol època de l’any ha de fer-se de forma molt específica. Per a començar és fonamental triar les eines, no sols és important que estiguin en bon estat, i exempts de qualsevol trencament o presència d’òxid.

Al marge de conèixer com ha de poder-se cada varietat de planta, recordem un altre detall important: els talls han de realitzar-se sempre en bisell.

Per a evitar problemes, sempre haurem de podar en un dia que no hi hagi humitat ja que aquest tipus d’atmosferes són propícies per a un dels majors enemics de qualsevol planta: els fongs. També és fonamental realitzar la poda de tardor en un dia que no hi hagi previsions de gelades nocturnes. El fred extrem tampoc és bon company d’aquesta tasca.

COM ÉS LA PODA DE TARDOR SEGONS CADA TIPUS DE PLANTA

1. Arbres, tanques i arbustos de fulla caduca

Pel que fa a arbres i arbustos de fulla caduca, és important contemplar que la poda de tardor és únicament una poda de neteja. L’objectiu ha de ser eliminar branques seques, mortes o entrellaçades que puguin robar-li energia a l’arbre en una època en la qual, a més, necessita estar en plena forma per a sobreviure a l’hivern. Així permetrem que arribi més llum i aire al cor de l’arbre: dos elements més que necessaris, que començaran a escassejar quan les hores de llum s’escurcin.

2. Poda de fruiters

Si tenim arbres fruiters, aquesta poda de sanejament ajudarà també a donar forma a l’arbre. Ha de realitzar-se a la fi de tardor, tret que es tracti d’un fruiter que doni fruit en aquesta època de l’any. En aquest cas, posposarem la poda per a la primavera.

3. 3. Plantes aromàtiques de floració estiuenca

Plantes com la lavanda, el romaní o l’herba-sana han de podar-se de manera estricta, deixant-les a uns 10 centímetres del sòl.

4. Poda de rosers enfiladisses i arbustius

de tardor és, únicament, una poda de neteja. Retallarem branques, fulles i flors malaltes a més de retirar els xucladors.

5. Palmeres

En aquest cas i com a part de les cures de les palmeres, aprofitarem la tardor per a retirar des del tronc les fulles que puguin desfigurar la forma de l’arbre, entorpir el pas o comprometre amb el seu creixement el que hi hagi al seu voltant.

6. Plantes enfiladisses

Només eliminarem branques malaltes o massa llargues que, en cas de nevada, puguin provocar el trencament de la planta. També és un moment perfecte per a guiar les branques i dirigir, així, el creixement de la planta.

I un consell més: si tens dubtes sobre la poda de tardor, contacta’ns. Estarem encantats d’ajudar-te a resoldre-les perquè gaudis plenament de la teva naturalesa. Pregunta pels nostres preus especials per a realitzar podes de tardor.