Preparar el jardí per a l’hivern és una cosa molt important. D’aquesta manera estalviaràs temps de treball i energia en la primavera en preparar el jardí per a aquesta temporada de fred i gelades. Les plantes del jardí creixeran molt millor a la primavera si es conserven bé a l’hivern i si es prenen les mesures necessàries per a mantenir-les en bones condicions.
Et donem una llista de consells que t’ajudaran a preparar el jardí per a la temporada d’hivern.
Retiri les fulles seques (almenys en dies alterns) perquè no se li acumulin. D’aquesta manera podràs evitar que les plagues i els fongs les usin com a refugi del fred. Després podria utilitzar aquestes fulles per a fer compostos (abonament ecològic).


Talla la gespa (fins a finals de novembre) i dóna-li les cures necessàries perquè es mantingui viu durant aquesta temporada. Es recomana tallar-ho i deixar-ho fins a uns *4cm d’alt. Recorda que les varietats de gespa per a jardí són en la seva gran majoria espècies introduïdes. El seu manteniment és elevat i poc eficient en climes com el mediterrani. Existeixen moltes alternatives molt més sustentables per a l’ambient i la teva butxaca. Si t’interessa saber més sobre aquest tema posa’t en contacte amb nosaltres elpetitjardiner@gmail.com.

Amb referent a les plantes i els arbustos, com et comentem en el post “que necessita el teu jardí a la tardor” es recomana podar-los. Tingues en compte si que no totes les plantes i arbres necessiten ser podats en aquest període de l’any. Per exemple als arbres fruiters, les coníferes, els rosers i a les plantes *trepadoras no fa falta podar.
I finalment si tens plantes sensibles a les temperatures molt baixes, les pots ficar dins de tests i després les pot guardar dins de casa o en una caseta per exemple.
Tots aquests consells estan més enfocats en la vegetació del teu jardí perquè és la que més pot sofrir en temporades de fred.
En conclusió, si desitja gaudir d’un jardí que llueixi en bon estat des de la primavera, ha de donar-li les cures necessàries i prendre les mesures adequades des del mes d’octubre.